Nieuwsbericht
Teamfoto

Dit is deD1 van dit jaar. Robuuste spelers!

 

Van links naar rechts ....

 
D1 Portaal
Laatste nieuws

Mon 04 Jun
ONR D1 winaar toernooi Zuidlaren

Op zaterdag 2 juni speelden de mannen van D1 op het toernooi van ZFC Zuidlaren de volgende weds...

 
 
 S1 S2 S3 S4 A1 B1 B2 C1 C2 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 F4 F5

De kanjers van D1 winnen beker op Cordial-Indoorsoccertoernooi Winschoten.

Thu 04 Jan, 16:43





Alhoewel het vakantie was moest een gedeelte van de spelers van de D1 al vroeg opstaan. Jordi, Nick, Peter Rusch, Lykele, Camiel, Danny, Rolf en Bram moesten de finale spelen van het boarding toernooi in Winschoten. Met veel supporters, waaronder Andrew, gingen we op weg.

In de voorronden was het al erg spannend geweest. Ingedeeld in een poule met de topklassers Be Quick en GRC leek het vrijwel onmogelijk om ons te plaatsen voor deze finale. Maar we hadden niet gerekend op de strijdlust van de onze jongens. De wedstrijd tegen GRC ging kansloos met 2-0 verloren. Maar de volgende wedstrijden tegen Bellingwolde en Musselkanaal werden dik gewonnen met resp. 9-0 en 6-0. Toen de topper tegen Be Quick, die ook van GRC verloren had. ONR komt met 1-0 achter, maar weet dit om te draaien in een 2-1 voorsprong. Vlak voor tijd wordt het dan nog 2-2 en komt er nog een shoot out voor ONR. Die gaat echter verloren, zodat de 2-2 blijft staan. ONR en Be Quick hebben dan evenveel punten en dus komt het op het doelsaldo aan. De laatste wedstijd moet ONR met minimaal 3 doelpunten verschil winnen van Heiligerlee. En dat lijkt moeilijk, omdat deze ploeg nog maar weinig tegendoelpunten heeft (maximaal 2 per wedstrijd). Dat het spelletje raar kan lopen bewijst de laatste wedstrijd. Na 2 minuten is het al 2-0 voor ONR door een o.a. een eigen doelpunt. ONR blijft combineren en al vrij vlot staat het 4-0. Dan volgen 2 shoots outs voor Heiligerlee, waarvan Peter er eentje weet te stoppen: 4-1. Vervolgens loopt ONR uit naar 6-1 en is de finale bereikt.

 

Dan de finale. Al om 8 uur moesten we naar Winschoten. Er waren 6 ploegen die zich geplaatst hadden voor de finale. Deze waren verdeeld in 2 poules van 3, waarvan de nummer 1 en 2 doorgingen naar de kruisfinales.

ONR moest eerst tegen Veendam 1894. In een prima wedstrijd met veel goede aanvallen en combinaties werd het uiteindelijk 5-0. Dat was een prima opsteker. Veendam verloor vervolgens met 4-2 van WVV, zodat we ons in ieder geval geplaatst hadden voor de kruisfinales.

Toen de wedstrijd tegen WVV. Te lichtvaardig werd aan deze wedstrijd begonnen zodat we al snel tegen een 1-0 achterstand aankeken. Maar de jongens geven niet zomaar op. Met veel strijdlust en goed combinatievoetbal werd doorgevoetbald. Dit resulteerde in een 1-1 stand. Toen werd het nog spannend, maar het was uiteindelijk WVV wat met 2-1 won en dus poulewinnaar werd.

Als nummer 2 moesten we de kruisfinale spelen tegen GRC die poulewinnaar werd in de andere poule. We hadden nog wat recht te zetten van de voorrondes. Geconcentreerd werd er begonnen, wat al snel resulteerde in een 1-0 voorsprong. Maar GRC gaf zich niet zomaar gewonnen: 1-1. Daarna volgde een spannende wedstrijd met kansen over en weer. De jongens zetten goed druk en combineerden goed zodat er enkele prachtige kansen ontstonden. Vlak voor tijd werd het 2-1 en toen was het een kwestie van de wedstrijd uitspelen. Dat deden ze prima. Rustig de bal rondspelen en achterin hielden Nick, Rolf, Danny en Camiel de boel goed dicht. En anders was Peter er nog wel. Vlak voor tijd werd het 3-1 en konden we wat rustiger ademhalen. Kort daarna floot de scheidsrechter af: 3-1 en dus een plek in de finale. Een prima prestatie tegen een technisch goede ploeg.

 

De wedstrijd om de 3e en de 4e plaats tussen GRC en WMC leek een gemakkelijke wedstrijd te worden voor WMC. Met nog 2 minuten te spelen en een 3-1 voorsprong leek er niks aan de hand, maar GRC maakte er 3-3 van en dus shoots outs. Deze werden uiteindelijk gewonnen door WMC.

 

Dan de finale tegen WVV. We hadden al een keertje van deze goede ploeg verloren en wisten op voorhand dat het niet gemakkelijk zou zijn. Maar ditmaal ging men geconcentreerd van start. Nick, Rolf, Danny en Camiel hielden het achterin goed dicht en Jordi, Bram en Lykele zetten prachtige aanvallen op. Helaas stond het vizier niet helemaal op scherp en het onbrak ons ook aan wat geluk. Steeds ging de bal er maar niet in. En vaak valt de goal dan aan de andere kant en dat was ook nu het geval: 1-0. Maar de jongens gingen die werd bekroond met een mooie beker voor de club.

Complimenten voor de spelers: Rolf Postma, Danny gewoon door. Daardoor werd er ook wat meer ruimte weggegeven achterin en viel ook de 2-0. Dat was ook de eindstand.

Kortom, een prima tweede plaats van 16 deelnemende ploegen. Veel van die ploegen spelen hoger dan wij op het veld. Een uitstekende prestatie dus van Danny Fokkema, Camiel Gerlach, Jordi Assen, Peter Rusch, Bram Gootjes, Lykele Dam, Rolf Postma en Nick Pathuis. Jullie hebben prima voetbal laten zien met veel mooie combinaties en doelpunten. Verder hebben jullie echt als een team gespeeld, waarbij je elkaar waar nodig ondersteunde. Als jullie deze lijn doorzetten naar het veld, dan kunnen er nog een paar mooie wedstrijden volgen.

 








Terug
 
 
 
 
 
Sponsorgalerie